welkom
omgeving
kenmerken
bungalows
kaart
prijzen
reakties
Ontdek de mooie kustlijn van Las Rotas, de luxueuze jachthaven van Denia, het pitoresque centrum - alles binnen wandelafstand van Tropicana Park
Tropicana Park ligt vlakbij de Middellandse Zee, in een rustige woonbuurt, nabij de nieuwe luxe jachthaven en de zeilclub van Denia met vele restaurantjes en bars, en maar op een boogscheut van Denia centrum.

Klik hier voor een kaart van de Costa Blanca en Denia, met de 4 Tropicana Park urbanisaties aangeduid

De vakantiehuisjes zijn erg goed gelegen. Tropicana Park ligt op wandelafstand (ca. 1 km) van het dorpscentrum van Denia. Er is ook lijnbus vlakbij met de volgende halte in het centrum van Denia.

Het strand van "La Marineta Casiana" ligt op nog geen 200 meter van de urbanisatie. La Marineta is een ondiepe baai met zandstrand.
Iets verderop liggen de beroemde stranden van "Las Rotas" of "Les Rotes", een beschermde rotsachtige natuurkust dat zich een viertal kilometer ver uitstrekt, en met een wandelpad langs deze heerlijke kuststrook, helemaal tot aan het eind, de Cabo San Antonio (kaap San Antonio). Las Rotas is een snorkelparadijs voor liefhebbers van zeefauna en -flora.
De Montgo berg ligt op de achtergrond en kan gemakkelijk bereikt worden vanuit Tropicana Park.Er zijn verschillende wandelroutes om de berg te ontdekken. Het dichtsbijzijnde vertrekpunt is dit aan de "Pare Pere", het kapelletje ter ere van de plaatselijke heilige. Ook de Montgo is uitgeroepen tot beschermd natuurreservaat zodat de bijzondere microflora en -fauna op deze berg in stand gehouden wordt.La Marineta Casiana baai met zandstrand en ondiepe waters. Met blauwe vlag voor Europese waterkwaliteit. Tijdens de zomermaanden is er op het strand een chiringuito of strandbar, verhuur van strandstoelen en parasols, en ochtend- of avondgymnastiek georganiseerd door het fitness centrum tegenover Tropicana Park.
Er is een wandelpad langs het strand dat gaat vanaf de jachthaven, voorbij La Marineta Casiana, tot aan de natuurstranden van Las Rotas, en met op het eind van het 4,5 km lang pad de kaap San Antonio en de ruines van de romeinse uitkijktoren "el Torre de Xero".


La Marineta Casiana
verhuur van strandstoelen in La Marineta Casiana Chiringuito Marineta Casiana en jachthaven
Las Rotas (Les Rotes) beschermde natuurstranden, met kristalheldere en visrijke waters.
Een paradijs voor snorkelaars en duikers.

La Punta Negra
Wandelpad Las Rotas Las Rotas Las Rotas
Er zijn twee jachthavens vlakbij het strand van La Marineta: enerzijds de jachthaven met de zeilclub van de Real Club Nautico de Denia, en anderzijds de luxe jachthaven La Marina de Denia, met een ruime keuze aan bars en restaurants op de pier en een fantastisch zicht op de aangemeerde boten en het kasteeltje van Denia.
Om de hoek van Tropicana Park ligt een kleine supermarkt (open op zondag, gesloten op maandag),  restaurants, en enkele bars.
Klik hier meer details over aktiviteiten in en rond Denia.


Real Club Nautico de Denia zeilclub aangemeerde jachtboten La Marina de Denia Torre de Xerro uitkijktoren, op het eind van Las Rotas

Ligging van Denia aan de Costa Blanca Denia zelf ligt aan het begin van de Costa Blanca, meer bepaald in het gebied La Marina Alta. Denia wordt beschouwd als hoofdstadje van de Marina Alta, één van de heilzaamste streken van Spanje omwille van zijn mild klimaat het ganse jaar door.
Denia ligt ten noorden van Javea, (5 km), Calpe (35 km), Altea (45 km) en Benidorm (50 km). en ten zuiden van Oliva (25 km), Gandia (30 km) en Cullera (65 km).
De dichtsbije grootsteden zijn Alicante in het zuiden, en Valencia in het noorden. Beide grootsteden hebben een luchthaven met een brede keuze aan lage-kost vluchtverbindingen vanuit België of Nederland.

UP
© Copyright 2016 tropicanapark.es tropidenia.es - Tropi Denia Vacaciones
Wij verhuren uw ideale vakantie accommodatie aan de Costa Blanca, Denia / Spanje


Tropi Denia Vacaciones on Facebook Tropi Denia Vacaciones on Twitter